Известие

Collapse
No announcement yet.

Дойде време за климатроник....

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщение
    Ако надуем системата с въздух компресора пак ще тръгне ама няма да изкара много... Идеята ми е, че ако има някъде пропуск и по някакъв начин имаме загуба на фреон то би следвало да имаме и по-ниско налягане. При норма 850гр (примерно) ако останат само 120гр в системата дали същата ще е под същото налягане? Имаме кола (комшииска) която е купена преди 9 години и никога нищо нее правено по климатика и а същевременно духа як студ (колата е набор 94")
    С цялото писане искам да изразя мнението ми ,че ако всичко е наред нетрябва да има намалено съдаржание на фреон и масло, всичко друго е повод да се търси теч от системата...
    Бобо е прав, достатъчно е да има 50гр. фреон за да се включи компресора, но когато е топло времето!Зимата статичното налягане ще е много ниско.
    sigpic
    "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Първоначално публикувано от Kuker Покажи съобщение
      Бобо е прав, достатъчно е да има 50гр. фреон за да се включи компресора, но когато е топло времето!Зимата статичното налягане ще е много ниско.
      Е нали и аз това се опитвам да кажа ,но по-друго яче...
      Системата ако е под налягане ако ще и с въздух, компресора пак ще сработи... Въпроса е ,че ако всичко е наред не би трябвало да имаме липса на фреон... Всичко друго е повод за търсене на евентуален (дори и съвсем малък) теч...
      sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

На моя при замерване с манометри показваше добро нялягане,компресора се включваше,но не духаше студено и се оказа ,че почти е празна системата,сега след зареждане си работи перфектно.Фреона заминава през порите на маркучите ,това е неизбежно.Молекулите са много малки.
        Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
          На моя при замерване с манометри показваше добро нялягане,компресора се включваше,но не духаше студено и се оказа ,че почти е празна системата,сега след зареждане си работи перфектно.Фреона заминава през порите на маркучите ,това е неизбежно.Молекулите са много малки.
          Питанка... Защо кола от 94-та работи и до ден днешен без никакви интервенции по климатика а същия духа безумно студено?! Хонда Акорд е... Да разбираме ли ,че просто разполага с по-качествени маркучи?!
          sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Нормално е да се губят по 10% на година. Преди няколко дена когато моята кола беще със 120 гр фреон компресора се включваше нормално, дори и въздуха се охлаждаше до някаква степен- малко
            повече от спрян компресор...
            sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

Идеално. Тъкмо щях да пускам тема и гледам колегата направил вече тая работа. Та.. случката се разиграва преди 3 часа някъде. Пътувам от Слънчев бряг до Благоевград за изпити и всичко е ок ,направих си климата на 23 градуса вънка 38 ,дъбстепец си пускам ,абе идилия.... не щеш ли на Нова Загора- дедов. Започна да духа топло колата, аз обаче свалям температурата-нъц същия ***. Пускам го на МАN ,a температурата на LOW- никой пак. Спирам и почвам да пускам и спирам климатика, щото попринцип се усеща как се пуска компресора- по оборотите и звука. Да ама не. И така до Белово се сварих. Спрях за половин час там и после продължавам- Костенец, Боровец, а от климатика и поменм няма. Нещеш ли на Дупница - опааа климатика дойде. Пристигам аз весел в Благоевград спирам пред Кауфланд качвам се после и пак никой...
              Та дайде предложения. Само да кажа ,че напоследък се чуваше едва доловимо виене от към компресора като го пусна и подам газ.
              Вие сте на ход, давайте акъл ,че път ме чака..
              Skoda Superb II 2.0TDI Laurin&Klement EX-Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99 Edizione Sportiva EX-Volvo S80 2.5D Summum

EX-Alfa Romeo 33 1.3 Boxer

Comment

Па ходи първо в сервиз за климатици да проверят има ли газ в системата - те там и компресора ще ти проверят
                AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

Няма места , най-рано след два дни могат да ме приемат . Единия пич ная прима виста вика , че е странно да спре да така от раз да духа студено. Ако е спадало нивото на фреона щяло да спада по малко да духа студено и постепенно да спре. Можело и да има датчик за налягане на фреона и ако е паднало под прага , затова да изключва компресора .... надявам се скоро да разбера какво става
                  Опа.. има развитие. 6-7 бара налягане. Момчето каза , че проблема не е хардуерен. Каза ,че имало проблем с управлението ,защото и вентилаторите не се пускат, а би трябвало. В понеделник някой с лаптоп ще се мъчи да каже какво е станало.
                  Искам да ви питам, може ли да има грешка и да не ми я изписва. Забравих да кажа ,че според компа няма грешки и проблеми. Нищо не се е изписисвало на дисплея...
                  Last edited by andro88; d.m.y г., 18:29.
                  Skoda Superb II 2.0TDI Laurin&Klement EX-Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99 Edizione Sportiva EX-Volvo S80 2.5D Summum

Comment

Първоначално публикувано от andro88 Покажи съобщение
                    Опа.. има развитие. 6-7 бара налягане. Момчето каза , че проблема не е хардуерен. Каза ,че имало проблем с управлението ,защото и вентилаторите не се пускат, а би трябвало. В понеделник някой с лаптоп ще се мъчи да каже какво е станало.
                    Искам да ви питам, може ли да има грешка и да не ми я изписва. Забравих да кажа ,че според компа няма грешки и проблеми. Нищо не се е изписисвало на дисплея...
                    Колега, на вентилатора има един резистор, който управлява скоростите му.Ако е изправен с включването перката тръгва. Ако не е (зависи какъв е дефекта) или изобщо не тръгва или включва само на високи обороти. Провери първо него, защото често прегаря при крачетата жичката и то на първа степен. От там има и високо налягане в системата - не охлажда.
                    Дано съм ти помогнал.
                    sigpic
                    Живота е компот и всеки се бори за слива във него.
                    АЛФА РОМЕО 156 1,9 JTD предишна
                    АЛФА РОМЕО 166 2,4 JTD сегашна 150p.s. 2003г

Comment

Първоначално публикувано от danchev63 Покажи съобщение
                      Колега, на вентилатора има един резистор, който управлява скоростите му.Ако е изправен с включването перката тръгва. Ако не е (зависи какъв е дефекта) или изобщо не тръгва или включва само на високи обороти. Провери първо него, защото често прегаря при крачетата жичката и то на първа степен. От там има и високо налягане в системата - не охлажда.
                      Дано съм ти помогнал.
                      Колега, ще съм ти много благодарен ако кажеш къде точно е тоя резистор, за да мога да го погледна. И на двата вентилатора ли го има. Ще го проверя щом го намеря

Comment

Първоначално публикувано от andro88 Покажи съобщение
                        Колега, ще съм ти много благодарен ако кажеш къде точно е тоя резистор, за да мога да го погледна. И на двата вентилатора ли го има. Ще го проверя щом го намеря
                        При теб незнам точно къде е но трябва да е закачен на маската на вентилатора със едно винтче. Би трябвало да се намира като застанеш срещу колата отдясно на вентилатора. Самия резистор обикновено е пъхнат в прорез на маската за да е близо до вентилатора за обдухване и същевременно далеко да не го удари. Търси щипка със видия. Обикновено има и обувка със кабели - за захранването.
                        sigpic
                        Живота е компот и всеки се бори за слива във него.
                        АЛФА РОМЕО 156 1,9 JTD предишна
                        АЛФА РОМЕО 166 2,4 JTD сегашна 150p.s. 2003г

Comment

Първоначално публикувано от danchev63 Покажи съобщение
                          При теб незнам точно къде е но трябва да е закачен на маската на вентилатора със едно винтче. Би трябвало да се намира като застанеш срещу колата отдясно на вентилатора. Самия резистор обикновено е пъхнат в прорез на маската за да е близо до вентилатора за обдухване и същевременно далеко да не го удари. Търси щипка със видия. Обикновено има и обувка със кабели - за захранването.
                          Благодаря ! Спирам да запам темата. Реших проблема ! Изгорял предпазител. Намира се в двигателния отсек , малка кутия на десния калник-10 А. Благодаря за съветите

Comment

Заредих с фреон климатика и когато го пусна на МАХ термометърчето слиза на 3,5 - 4 градуса което е добре според мен но забелязвам че като наглася на 20 градуса примерно и клапата е затворена и духа към гърдите и в краката духа и на предното стъкло и се получава да го кажа обледеняване което е отвън на предното стъкло. Нещо бъркам ли или незнам..........
                            алфа ромео 166 2.0 ТС 1998 г.
                            алфа ромео 166 2.0 ТС 2003 г.

Comment

обледенява ти се стъклото отвън?????
                              sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Ами на 2 или 3 места в основата на стъклото където са чистачките прави скреж отвън. Температурата отвън беше 28 или 29 градуса, а вътре мисля бях го направил на 20 градуса. И трябва ли да духа и на предното стъкло когато е направено да духа на друго място?
                                алфа ромео 166 2.0 ТС 1998 г.
                                алфа ромео 166 2.0 ТС 2003 г.

Comment

Working...
                                X